Veelgestelde vragen

Heb ik een architect nodig als ik kies voor een Brensj-oplossing?

In sommige gevallen wel, in andere niet. Brensj werkt samen met architecten met ervaring in modulair bouwen die je tijdens het volledige proces begeleiden. Wil je meer weten over de wettelijke voorschriften? Ga naar de website van Omgevingsloket Vlaanderen.

Heb ik een vergunning nodig om een Brensj te plaatsen?

Valt steeds per situatie te bekijken. In sommige situaties is een melding voldoende. Doch raden we aan om steeds contact op te nemen met de gemeente.

Voldoen de Brensjes aan de stedenbouwkundige richtlijnen?

De Belgische regelgeving is vrij uitgebreid en omvat heel veel procedures die erg kunnen variëren. Jouw Brensj-adviseur begeleidt je zodat alles in orde is voor je bestelt en voor we jouw Brensj bouwen. Wil je meer info over stedenbouwkundige richtlijnen? Ga naar de website van Omgevingsloket Vlaanderen.

Werkt Brensj met standaardafmetingen?

Een Brensj bestaat uit modules met een basisafmeting van 3,3 m op 4 m. Je kan deze modules naar hartenlust koppelen zodat jouw Brensj helemaal voldoet aan jouw wensen.

Welk type verwarming wordt er voorzien?

Een Brensj wordt uitgerust met een lucht-lucht warmtepomp om te koelen, te ventileren en te verwarmen.

Wat met de aansluiting van de nutsleidingen?

In iedere Brensj voorzien we alle aansluitingen voor water en electriciteit. Bij plaatsing op locatie koppelen we de nutsleidingen van jouw Brensj aan het bestaande electriciteitsnetwerk en aan de wateraanvoer. We voorzien ook standaard draadloos internet. Het werk voor de aansluiting is niet mee voorzien is in de prijs.

Is er een fundering nodig?

Ja, er is altijd een fundering nodig om een gebouw op te plaatsen. Voor onze standaardprojecten werken we met een schroefpaalfundering. Hiervoor schakelen we onze ervaren en betrouwbare partners in. De Brensjes worden dus niet op een betonnen vloerplaat geplaatst, maar wel op een stevige paalfundering die op elk moment opnieuw kan verwijderd worden.

Kan een Brensj aangesloten worden op een bestaand gebouw?

Jazeker! Net zoals een bijgebouw volgens de traditionele bouwmethode tegen een woning aangebouwd kan worden, kan ook een Brensj tegen een bestaande woning geplaatst worden. Tijdens een situatieanalyse ter plaatse bekijken we samen met jou de verschillende opties en gaan we na welke werken eventueel ter plaatse uitgevoerd moeten worden. We onderzoeken ook de bereikbaarheid en eventuele kraankosten.

Heb ik inbreng in het ontwerp?

Wij werken met standaard units, als je toch iets anders wil, bespreek dit met je adviseur.

Kan ik terecht in een showroom?

Ja je kan terecht in onze showroom.

Waarom houtskeletbouw?

Dat houtskeletbouw tal van voordelen biedt, is al lang geen geheim meer. Het is dus geen verrassing dat steeds meer mensen deze bouwtechniek ontdekken. Omdat er vandaag de dag zo veel verschillende manieren zijn om een houtskelet te realiseren, is het van groot belang de juiste wandopbouw te kiezen. Wij bij Brensj maken onze wanden niet alleen dampopen, maar voorzien onze houtskelet ook overal van een leidingspouw om een doorlopend dampscherm te creëren en een grotere luchtdichting te bekomen. De goede isolerende eigenschappen, het vochtregulerend vermogen en het ontbreken van koudestraling zorgen ervoor dat het gezonder leven is in een Brensj. Bovendien is het FSC gelabeld hout van Brensj hét circulair bouwmateriaal bij uitstek.

Kan ik mijn eigen meubels in mijn Brensj plaatsen?

Ja, dat kan. Of je de mobiele eco-unit nu als werk- of woonoplossing gebruikt, je kan ervoor kiezen om er je eigen meubels in te plaatsen. Maar als je wil, kan je ook een beroep doen op onze interieurpartners die je graag adviseren bij de keuze van je meubilair.

Hoe en wanneer kan ik een afspraak maken?

Wanneer dat past in jouw agenda. Geef ons een seintje via mail of telefoon. Of maak een afspraak via het contactformulier op deze website.

Wat is de levertijd van een Brensj?

Reken op 3 à 4 maanden na bestelling. De levertijd is afhankelijk van de interne planning.

Is een Brensj verplaatsbaar?

Ja. Eén van de grote voordelen van modulair bouwen is de flexibiliteit van de modules. Een Brensj is dus zeker verplaatsbaar. Hierdoor kan je de Brensj na zijn oorspronkelijk gebruik (bijvoorbeeld als tijdelijk kantoor) verplaatsen en/of opnieuw ombouwen voor nieuwe doeleinden (bijvoorbeeld tot poolhouse) of - waarom niet? - tweedehands verkopen. Zodra je meerdere modules aan elkaar koppelt, is ontkoppelen zonder beschadiging niet meer mogelijk.

Waar kan ik een Brensj laten leveren?

In België en Nederland. In de toekomst zal dat wellicht ook in andere landen mogelijk zijn. We onderzoeken de mogelijkheden.

Hoe wordt een Brensj op locatie geleverd?

We transporteren onze Brensjes met een vrachtwagen en plaatsen ze met een kraan op de juiste plaats. Om de Brensj te plaatsen mogen er geen obstakels zijn binnen de draaicirkel van de kraan.

Kan een Brensj makkelijk verplaatst worden?

Ja. Een Brensj wordt op een schroefpaalfundering geplaatst. Hierdoor is hij verplaatsbaar naar een andere locatie met een kraan en vrachtwagen.

Hoeveel kost het om een Brensj te transporteren?

Steeds per situatie te bekijken.

Hoeveel kost een Brensj?

De kostprijs van jouw Brensj hangt af van de afmetingen, het aantal modules en het afwerkingsniveau. Onze adviseurs ontdekken graag samen met jou hoe jouw ideale Brensj er kan uitzien en welke diensten je hier graag aan koppelt. Van zodra dat duidelijk is, ontvang je een offerte. Weet dat een Brensj doorgaans goedkoper is dan een traditioneel gebouw met bakstenen. Hoe dat komt? Door de prefabricatie en de efficiënte organisatie van het modulaire bouwproces. De meeste werken worden immers uitgevoerd in onze eigen fabricagehal, waardoor we veel tijd winnen, geen verloren transporturen hebben en een pak ecologischer bouwen.

Kan ik een Brensj huren/leasen?

Neen, gezien het moeilijke huidige Wetgevende kader kunnen we een brensj momenteel niet verhuren. Er wordt wel gewerkt aan oplossingen.

Wat hebben jullie nodig om een prijsofferte te maken?

Kom langs en maken samen de prijs op voor jou brensj in onze configurator.

Scroll to Top