Build it. Brensj it.

Bouwen is ons DNA, innovatie onze drijfveer.

Brensj, geworteld in 20 jaar
knowhow van Ecohuis.

Brensj is niet zomaar een nieuw modulair bouwconcept. Het is een totaaloplossing die haar wortels vindt in de filosofie van Ecohuis, sinds 20 jaar pionier en marktleider in ecologisch en energiezuinig bouwen. Met Brensj wil Ecohuis verder evolueren en zich in de markt onderscheiden als een duurzame, innovatieve en toekomstgerichte marktspeler.

Het concept

Energiezuinig, modulair, niet verankerd en circulair

Brensj vertrekt vanuit industriële en energiezuinige basismodules, die zoveel mogelijk in de montagehal worden vervaardigd. Modules kun je flexibel koppelen tot mobiele units. Mobiel betekent dat de constructie van de unit niet vast verankerd is. Je kan de unit dus altijd verplaatsen en op een andere locatie een andere invulling/toepassing geven als je dat wenst. Je kan een unit ook upgraden of aanpassen.

De oplossing op maat van jouw noden

Heb je nood aan een extra werkplek of wil je permanent gebruik maken van extra ruimte? Eventueel aangevuld met diensten die jij nodig hebt.

Maar noden evolueren. Je kan dus ook je dienstenpakket gaandeweg aanpassen.

Historiek

Terugblik

Een totaaloplossing zoals Brensj heb je niet in een vingerknip. Tussen het concept en een operationeel ecoysteem zit heel wat schaaf- en schuurwerk.

 • IMG_0446-e1598605438897-1024x703.jpg

  Een idee ontstaat bij Ecohuis

  Een innovatief idee, een concept met maatschappelijke impact, een waardevol netwerk en een tekentafel: onze specialisten en de architecten van A³M maken de eerste schetsen van een nieuw modulair en ecologisch woon- en werkconcept.
 • shutterstock_736618480-1024x683.jpg

  Marktonderzoek

  Samen met build2grow wordt het concept afgetoetst aan de nationale en internationale markt. Wat zijn de trends inzake mobiel, modulair, circulair en energiezuinig bouwen? Wie zijn de spelers? Welke doelgroepen zijn het meest gebaat met het concept van Ecohuis? Wat zijn hun verwachtingen? De puzzelstukken worden samengelegd en een strategisch plan uitgestippeld.
 • image-006-1-1024x576.jpg

  Een toekomstgerichte oplossing voor mantelzorg en telewerk

  Ecohuis wil focussen op mantelzorg en telewerk, twee segmenten die heel snel evolueren. Samen met Licalab komen we tot een toekomstgerichte oplossing voor mantelzorgers. Vanuit tal van stakeholderbevragingen doen we hetzelfde voor bedrijven die meer willen inzetten op telewerk.
 • AdobeStock_112475295-1024x539.jpeg

  Groen licht van VLAIO – naar een ecosysteem van partners

  De subsidieaanvraag voor de ontwikkeling van mobiele woon- en werkunits krijgt groen licht van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Om te komen tot een volledig ontzorgend dienstenpakket voor mantelzorg en telewerk worden diverse partnerships aangegaan. Elke partner verrijkt het ecosysteem met zijn expertise.
 • shutterstock_53990815-1-1024x586.jpg

  Brensj wordt de naam

  De oplossing zal Brensj heten. Een sterke visuele identiteit met respect voor de Ecohuis-roots krijgt vorm dankzij een logo, brochures en deze website.
 • DSC_0136-1-1024x683.jpg

  Build it. Brensj it.

  Brensj wordt op de wereld losgelaten op de autoluwe zondag van 20 september. Bezoekers aan Antwerpen Shift kunnen een Brensj-kantoorunit verkennen die tijdelijk op het plein voor de Opera opgetrokken is.

Ons team

Zij bouwen elke dag mee aan jouw Brensj.

Marijn Marck

Adviseur
marijn.marck@brensj.be

Rik Paepen

Marketing Manager
rik@brensj.be

Sascha Hendrickx

Projectmanager
sascha.hendrickx@brensj.be

Ondersteund door de vakspecialisten van Ecohuis en Renopact

Zin om met ons te brensjen?
info@brensj.be

Stijn Van Gorp

Adviseur
stijn.van.gorp@brensj.be

Leen Beke

Business Unit Manager
leen.beke@brensj.be

Eco-systeem

Dé grote kracht van Brensj: dat is zonder twijfel het veelzijdige team dat zijn schouders onder dit project zet. Maak kennis met de takken die Brensj ondersteunen.

Scroll to Top