Ontdek wat modulair wonen en zorgen voor jou kan betekenen

Vanaf eind augustus kan je onze eerste Brensj Live/Care van 3 modules bezichtigen in Herentals. Dit is onze eerste modulaire eco-unit ontwikkeld om in te wonen en te zorgen. Maar wat betekent modulair eigenlijk? Dat lichten we met plezier even toe. 

Modulair betekent opgebouwd uit verschillende modules

Wanneer we spreken over een modulaire woonunit betekent dit letterlijk dat de unit opgebouwd wordt uit verschillende modules. In het geval van een Brensj zijn dit modules van telkens 4 m x 3,2 m. Deze worden apart vervaardigd in ons atelier en vervolgens, op locatie, naadloos aan elkaar vastgemaakt op dezelfde ondergrond. Samen vormen zij jouw Brensj.

Modulair bouwen is een flexibele manier van bouwen met tal van mogelijkheden. In het geval van onze Brensj Live/Care kan je hierdoor je Brensj van 3 modules later uitbreiden naar een Brensj van 4 modules of van 4 naar 3, wanneer je op termijn minder ruimte nodig hebt. Bij een Brensj Work gaan we zelfs nog een stapje verder. Daar kan je starten met 1 module en door de jaren heen, naarmate je bedrijf groeit, je Brensj uitbreiden tot 4 modules. 

Een ander groot pluspunt van modulair bouwen, is dat je nooit last hebt van een bouwwerf. Van zodra je Brensj klaar is, wordt hij integraal tot bij jou getransporteerd, geplaatst en aangesloten. Daarnaast is een Brensj ook mobiel. Dit wil zeggen dat hij niet permanent verankerd is. Dit maakt ons bijna uniek in de sector. Hierdoor kunnen we je Brensj, wanneer je hem niet langer nodig hebt, gemakkelijk weghalen. Naast modulair en mobiel is elke Brensj ook circulair en energie duurzaam.

Modulair bouwen, wonen en zorgen met een Brensj

Profiteer van de eindeloze mogelijkheden van Brensj

Wil je zelf een woon-en zorgunit in je tuin plaatsen voor een familielid dat nood heeft aan gepaste hulp? Dat kan. Onze Brensj Live/Care is beschikbaar in 3 of 4 modules, met of zonder optimalisaties voor rolstoelgebruikers. Met een Brensj in je tuin kies je voor vrijheid en privacy en blijf je steeds dichtbij.

Je kan je Brensj op verschillende manieren laten afwerken. Langs de buitenkant kies je uit Thermowood, zink of leien. Voor het interieur heb je de keuze uit cosy, premium of high end.

Tot slot bieden we je optioneel een waaier aan servicemogelijkheden aan. Dankzij onze samenwerking met diverse partners heb je vrijblijvend de keuze uit diensten als een noodknop, een persoonlijke woonasistent, 24/7 full service, … Deze mogelijkheden lichten we met plezier toe tijdens een vrijblijvend gesprek.

Wat zegt de wetgeving over een zorgwoning?

Er is al langer een acute vraag naar zorgwoningen en vanaf dit jaar staat de wetgeving steeds meer manieren van zorgwonen toe. Voor een Brensj Care hoef je dankzij de nieuwe wetgeving geen vergunning aan te vragen. Een melding is voldoende voor een woon-en zorgunit wanneer je, zoals bij Brensj, aan alle voorwaarden voldoet. De melding blijft drie jaar geldig en kan eenmalig verlengd worden voor nog eens drie jaar. Een Brensj zorgwoning mag door maximum twee personen bewoond worden en één van hen moet ouder dan 65 of zorgbehoevend zijn. Ook op eventuele sociale uitkeringen of voordelen heeft een Brensj geen enkele invloed.

Ontdek hoe jouw modulaire woon- of zorgunit er kan uitzien

Benieuwd naar jouw modulaire unit? Beantwoord dan snel onze 4 vragen en ontvang jouw voorstel op maat via deze link. Je krijgt meteen een indicatief kostenplaatje met grondplan en alle nodige info omtrent de extra mogelijkheden.

Liever meteen een bezoekje brengen aan onze eerste rolstoelvriendelijke Brensj Live/Care 3 volledig afgewerkt met Thermowood? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs via info@brensj.be of bel +32 (0)14 47 03 09.

Scroll to Top