Ecologisch coworking dichtbij: helemaal 2021

Vorig jaar zijn we met z’n allen onze manier van wonen en werken grondig (moeten) gaan herbekijken. Ecologie en flexibiliteit zijn dan ook de codewoorden van de woontrends in 2021.

Bij een nieuw jaar horen nieuwe woontrends. Omdat voor velen onder ons wonen en werken sterk met elkaar verweven raakten, mag het niet verwonderen dat woontrend nr. 1 volgens Bouw & Wonen eigenlijk veeleer een werktrend is, nl. coworking in je eigen buurt.

Brensj 2020 Render 14

Coworking wordt diverser

Die trend kwam ook aan bod tijdens ons webinar over coworking dat we afgelopen december organiseerden. “Coworkingplekken zijn niet langer de grote ongezellige gebouwen aan de stadsrand”, vertelde Sofie Konings van onze partner Bar d’Office. “We zien steeds meer kleinschalige, gezellige en duurzame coworkingplekken in rurale gebieden – zoals Brensj Work – waar niet alleen freelancers, maar ook werknemers naartoe trekken om een dag samen met collega’s te werken of ad hoc te vergaderen.” Coworking wordt inderdaad diverser en het dienstenpakket op maat vult de noden van coworkers perfect aan.

SofieKonings

 

“We zien steeds meer kleinschalige, gezellige en duurzame coworkingplekken in rurale gebieden – zoals Brensj Work”
Sofie Konings van Bar d’Office tijdens ons webinar over coworking

“Mini coworking spaces”

Ook projectontwikkelaars vertalen de trend naar de markt. CEO Davy Demunyck van ION verduidelijkt: “In toekomstige woonprojecten zal je vaker gemeenschappelijke ruimtes zien opduiken die als home offices zijn ingedeeld. Mini coworking spaces, zeg maar, waar je op je gemak kan werken, maar niet ver van huis. Die mini coworking spaces bieden je een wat meer professionele omgeving, waar je ook eens in gesprek kan raken met andere mensen.”

Meer weten?

Bekijk het webinar en de bijbehorende presentatie over coworking ‘Hallo, nieuwe collega’s! – Hoe haal je het meest uit je coworkingplek?’. Je krijgt meteen ook een handig stappenplan mee.

Naar het webinar
Scroll to Top