Brensj bouwt 13 kant-en-klare woningen voor Wonen In Vlaanderen i.s.m. Corbiz

Op 8 en 9 mei maakte Wonen In Vlaanderen, i.s.m. Corbiz, twee sociale huisvestingsprojecten bekend. Eén in Gent en één in Hasselt. Wij leverden in totaal 13 kant-en-klare, modulaire woningen hiervoor. Woningen die we op 3 maanden tijd volledig in eigen atelier realiseerden.

In het najaar van 2022 kregen we het vertrouwen van Wonen In Vlaanderen om op korte termijn te zorgen voor 13 modulaire woonunits. Moderne units die fungeren als woonoplossingen voor gezinnen in nood.

Van concept en plan tot realisatie, alles gebeurde in eigen atelier. De basis van elke woning is houtskeletbouw. De buitenafwerking werd voorzien van Thermowood en voor het interieur werd gezocht naar de perfecte combinatie tussen licht, ruimtegevoel en comfort. Eind oktober startte de productie. Alle units werden tot de laatste details gerealiseerd door een team gedreven houtskeletspecialisten. Midden februari was het tijd voor de volgende stap. Via uitzonderlijk vervoer transporteerden we ’s nachts 11 units van Dessel naar Gent. Daar werden ze op enkele dagen geplaatst en afgewerkt. Eind april werden twee nieuwe woningen naar Hasselt getransporteerd.

Het grote voordeel van modulair bouwen, is de beperkte impact op je omgeving. Doordat het volledige bouwproces in eigen atelier gebeurd, zijn we met Brensj niet gebonden aan weersomstandigheden of andere externe factoren. Ook werfbezoeken zijn zo goed als onnodig. Dit maakt het productieproces steeds efficiënt en uitzonderlijk kort. Door bewust te kiezen voor houtskeletbouw, vertrouw je op een duurzame bouwmethode met bijna perfecte isolatie- en energiescores. Wanneer de woningen aankomen op de werf worden ze met een telescopische kraan op hun plaats gezet. In enkele dagen tijd is een Brensj klaar om bewoond te worden.

We zijn enorm blij om met dit project maatschappelijk ons steentje te kunnen bijdragen. Ook hopen we dat de keuze voor modulaire woningen aan populariteit wint. ”Omdat het bouwproces zo efficiënt is, ligt de kostprijs een stuk lager. Energiezuinig bouwen wordt op deze manier terug betaalbaar en op termijn hopelijk ook aantrekkelijker bij een breder publiek.” zegt Sascha Hendrickx, Algemeen Manager bij Brensj. Met dit project zijn we als jong bedrijf goed uit de startblokken geschoten. “Deze zomer realiseren we ook een mooi project voor IOK.” vult Sascha aan. “Dan zal je de vele mogelijkheden van onze modulaire nieuwbouwwoningen echt kunnen zien.”

Schrijf je in voor onze gratis infoavond op 7 juni.

Inschrijven
Scroll naar boven